Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer
close

Niciun Sau Nici-Un

Niciun Sau Nici-Un. Maria nu este o fată neştiutoare şi nici o persoană uşor de păcălit. Ba, mai mult de atât, a fost. Nu vrea nici o maşină şi nici un apartament. „nici o se scrie separat doar atunci când indică o negaţie repetată. Confuzia domnește printre vorbitorii nativi care nu au obișnuința scrisului.

Niciun şi nicio sunt cuvinte compuse, pe care trebuie să le diferenţiem şi grafic de îmbinările libere formate din adverb plus articol sau numeral sau alt pronume. Se scriu separat, în două cuvinte, în următoarele cazuri : Spunem nu am vazut nicio stafie in viata mea. Corect nici o sau nicio ? Nu vrea nici o maşină şi nici un apartament.

Index Of Wp Content Uploads 2016 11
Index Of Wp Content Uploads 2016 11 Source from : http://www.primariacorbi.com/wp-content/uploads/2016/11/
De ce comparăm situația lui niciun/nicio cu vreun/vreo? Nici unul/un , nici una/o se vor scrie separat când sunt: „nu au găsit nici un om experimentat, nici un începător. aici scriem în două cuvinte, pentru că avem adverbul „nici şi articolul nehotărât. Nu are niciun chef sã înveţe. Pentru a naviga pe un cuvânt apăsaţi dublu click pe el.

Întrebarea fundamentală este mereu îl scriem pe niciun, niciuna legat sau există momente când despărțirea devine dureroasă.

Fatemi sapere cosa ne pensate e commentate qui sotto gli esercizi finiti, nel caso vorreste una mano. Then niciun is used as a whole word (niciun is a pronominal adjective in its negative form or something like this) eg: Nu vrea nici o maşină şi nici un apartament. (nu e proastă și nu e nici o persoană incultă.) nici o2 conjcț. Nici un se foloseste cand in propozitie mai este un articol nehotarat :

Nu are niciun chef sã înveţe. Nu este nici prost, dar nici deștept??? Nici un se scrie dezlegat atunci când este format din: * pronume (cu sensul de nimeni): Nu vrea nici o maşină şi nici un apartament.

Zece Greșeli Gramaticale Cel Mai Des Intalnite Wawlist
Zece Greșeli Gramaticale Cel Mai Des Intalnite Wawlist Source from : https://www.wawlist.com/2018/12/17/zece-greseli-gramaticale-cel-mai-des-intalnite/
Eu nu am nici casa, nici masa! și de când, ar sta un adverb lângă un subst. (atunci cînd intenţia e de a informa, sec, neutru. Fatemi sapere cosa ne pensate e commentate qui sotto gli esercizi finiti, nel caso vorreste una mano. De nenumărate ori ne întrebăm când scriem „niciun sau „nici un. Nu este nici prost, dar nici deștept???

Nu am nici o mașină, nici două.

Nu are niciun chef sã înveţe. Pentru că ambele sunt pronume sau adjective pronominale compuse cu articol nehotărât informația transmisă de niciun/nicio, respectiv niciunul/niciuna diferă de informația pe care o transmite nici un/nici o, nici unul/nici una. (atunci cînd intenţia e de a informa, sec, neutru. Niciun şi nicio sunt cuvinte compuse, pe care trebuie să le diferenţiem şi grafic de îmbinările libere formate din adverb plus articol sau numeral sau alt pronume. Sau de ce ar fi 'nici' conjuncție în exemplul:

(nu e proastă și nu e nici o persoană incultă.) nici o2 conjcț. „nici o se scrie separat doar atunci când indică o negaţie repetată. Fatemi sapere cosa ne pensate e commentate qui sotto gli esercizi finiti, nel caso vorreste una mano. De ce comparăm situația lui niciun/nicio cu vreun/vreo? Se scriu separat, în două cuvinte, în următoarele cazuri :

Index Of Wp Content Uploads 2016 11
Index Of Wp Content Uploads 2016 11 Source from : http://www.primariacorbi.com/wp-content/uploads/2016/11/
Nu am vazut nici un baiat si nici o fata cunoscuta in parc. Nu se vedea nicio pasăre, nu se auzea niciun glas(marin preda). Tatăl meu nu e un om rău și nici un morocănos, este doar timid. În articolul de astăzi discutăm despre niciunul sau despre niciuna, desigur! Eu nu am nici casa, nici masa! și de când, ar sta un adverb lângă un subst.

Nu are niciun chef sã înveţe.

Corect nici o sau nicio ? Noile norme adoptate odată cu doom2 spun că toate formele pronumelui nicunul/niciuna și ale adjectivului pronominal corespunzător nicun/nicio se scriu. .că nicio, niciun (şi flexiunea lor: Nici un se foloseste cand in propozitie mai este un articol nehotarat : Cam asta este pentru azi.

Posting Komentar untuk "Niciun Sau Nici-Un"